Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

pátek 6. března 2015

Rečákův biotop - CWG směnárna

Cache by Oleg Rečák


P. Rečák zjistil, že na úvodních souřadnicích této keše se nachází velmi zajímavý biotop někdy taky nazývaný habitat.

Nejlepší je, se sem vydat s kouskem přírody, což je ve hře geocaching určitě dřevěné CWG a tak si vychutnat toto kouzelné místo a trochu si zde i zašmelit s kolečkama. Dá se zde uspořádat drobný rodinný piknik či milenecké souznění.


Je tu ideální pro biotické i abiotické prostředí, ovlivněné a pozměněné živou složkou přírody – biotou. Pokud budete neopatrní a uděláte krok nesprávným směrem je možné, že Vaše noha skončí v prostředí určitých složek biocenózy, tedy soubor všech vlivů, které vytvářejí životní prostředí všech, zde žijících organismů.


Je dobré si rozhodně povšimnout, že se v okolí tohoto místa, vyskytuje i menší počet agrikolních, lignikolních, limikolních, nidikolních, ripikolních a terikolních živočichů. Buďte prosím při odlovu opatrní a zbytečně je neplašte.


Potůček, který v době vyššího stavu spodní vody, pomalu plyne touto krajinou, nazval již v roce 1978, Rečákuv biotopotok. Bohužel toto není doposud zaneseno v žádné oficiální mapě. Místní obyvatelé o tom vědí a tomuto potůčku tak říkají.


Jak na keš samotnou:

Pokud jste sem zavítali čistě z důvodů bodu, či výměně CWG, prosím chovejte se zde jako divoká zvířata, tj. TIŠE A NENÁPADNĚ. Dodržujte poctivou směnu kus za kus a rozhodně do keše nedávejte věci, které tam nepatří. Keš samotná je velikosti micro a tak se do ní nevešla ani tužka. Tu si vemte sebou. Vše jde velmi lehce a není nutné nic urvat.​ Na keš samotnou, stačí zmáčknou a sama se otevře. K zavření stačí zmáčknout z boku.

!!!!!!!! V KEŠI NENÍ TUŽKA !!!!!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat