Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

neděle 30. října 2011

CWG směnárna - VKP Vinohrad



Tato cache je monotematicky zamerena na vymenu CWG.

CWG - Czech Wood Geocoin.
Czech Wood Geocoin (CWG) je personalisovana varianta oficialnich Geocaching Geocoinu, urcena zejmena pro radost a sberatelske ucely. Jedna se o nekomercni a netrackovatelna drevena kolecka (sukovniky), na kterych je laserem gravirovane logo geocachera nebo teamu. Existuji take CWG vydavane pro zvlastni ucely.
http://wiki.geocaching.cz/wiki/Czech_Wood_Geocoin

VKP Vinohrad
Vyznamny krajinny prvek s rozlohou cca 3,00 ha v nadmorske vysce 265-300 m n.m. je tvoren upatni casti strmych jizne az jihozapadne exponovanych svahu s druhove bohatymi travobylinnymi lady s teplomilnymi spolecenstvy. Teplomilna spolecenstva zasahuji i do prilehleho boroveho (Pinus sylvestris) porostu. V horni mirnejsi casti svahu stary extenzivni svestkovy sad s pestrym bylinnym porostem. Dreviny jsou zastoupeny napriklad dubem zimnim (Quercus petraea), hlohem (Crataegus sp.), svidou krvavou (Svida sanguinea) nebo trnkou obecnou (Prunus spinosa). Vyznamne druhy rostlin jsou zastoupeny napriklad hvezdnici chlumni (Aster amellus), chrpou chlumni (Cyanus triumfettii), pupavou bezlodyznou (Carlina vulgaris), diviznou rakouskou (Verbascum austriacum) nebo modrencem chocholatym (Leopoldia comosa). V minulosti se vyskytoval take koniklec velkokvety (Pulsatilla grandis), sasanka lesni (Anemone sylvestris) nebo lykovec vonny (Daphne cneorum). Vyznamne druhy zivocichu jsou zastoupeny jesterkou obecnou (Lacerta agilis), uzovkou hladkou (Coronella austriaca), slepysem krehkym (Anguis fragilis) a hnizdicicm tuhykem obecnym (Lanius collurio) ci linduskou lesni (Anthus trivialis).
http://www.drasov.cz/kniha.htm

Pravidla pro smenu CWG v teto kesce:
• Lze vymenit, pripadne pouze vlozit, libovolny pocet CWG (vlastni, nalezene, eventove).

• Nevkladejte CWG Collection member!
• Smena je mozna v jakemkoliv rovnovaznem pomeru: tj. kolik CWG vyzvednete, tolik jich vlozite. Po vasem odchodu by melo zustat v kesce minimalne tolik CWG, kolik jich tam bylo pred vasi navstevou. Samozrejme zde muzete zanechat sve CWG navic bez vymeny.
• V zajmu zachovani pestrosti vyberu pro sve nasledovniky nevkladejte do smenarny prilis mnoho stejnych CWG!
• CWG vkladejte nejlepe v igelitovych obalech.
• V logu, prosim, uvedte pokud mozno co nejpresnejsi popis vymeny (ktere CWG jste vymenil za ktere, celkovy pocet CWG pri vasem odchodu apod.).
• Nenechavejte v kesce jine predmety nez CWG, GC, TB, TS ci TL!
• CWG neni mozne, z logiky veci, menit za zadne trackovatelne (cestovni) predmety jako je TB nebo GC.
• Nemate-li zadne CWG na vymenu, jen si je prohlednete a nic nemente!
• Kesku muzete navstevovat opakovane. Opakovane navstevy logujte "write note".

• Pro tuto kes bylo vytvoreno specialni CWG (CWG smenarna - Vinohrad, k.c. S 591), ktere bude k sehnani pouze a jenom v teto kesi. Pokud uz bude v kesi malo techto specialnich CWG nebo si budete brat posledni, dejte nam o tom vedet pomoci write note, at muzeme cwg doplnit.
I toto specialni cwg mente FAIR TRADE (cwg/cwg), jinak ho prestanemem do smenarny vkladat!



Žádné komentáře:

Okomentovat