Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

středa 1. listopadu 2017

Dušičkový event TGP




Dušičkový event TGP


Jako každý rok, i letos budeme 2. listopadu držet vzpomínku za všechny naše zesnulé. Tedy takzvané "dušičky". To určitě není třeba přípomínat. Všechny hřbitovy již od začátku týdne září do dáli jak polská pěstírna rajčat a na všechny kolemjdoucí již zdálky křičí "I ty si vzpomeň na své zemřelé blízké!".
Vzpomene si však někdo i na nebohé kešky, které už také nejsou mezi námi? Na všechny ty archivované, vymudlené či prostě zničené krabičky, které přinesly radost mnoha kačerům a nakonec opuštěné skončily svůj život. Některé zapomenuté, jiné nezapomenutelné.
Již v dubnu 2012 jsme na památku všech našich archivovaných keší založili keš GC3G5VQ "Hrob keší TGP". Její život byl tak nějak symbolický. Hned po narození se stala středem pozornosti a skoro všichni členové TGP ji přišli osobně pozdravit (a odlovit). Několik měsíců si užívala své mládí, kdy všichni obdivovali její krásu a nešetřili FP. Jenomže některým se líbila tak moc, že zatoužili po nějakém kousku na památku. A tak postupně přišla o všechny své součástky, kvůli kterým byla obdivována. Nakonec nezůstala ani ta dřevěná truhlička a přišlo smutné stáří. Ano, obnovili jsme ji protože jsme nechtěli, aby památka na naše zaniklé keše sama zanikla. Jenomže skončila jako obyčejná krabička pod šutrem, jakých jsou všude kolem stovky. A kačeři co se na ni přišli podívat oprávněně nechápali, kde tahle zoufalá troska nasbírala všechny své FP. No a nakonec se ztratila i ta obyčejná krabička a vypadalo to, že hrob skončí v hrobě.


Jak jsem však již jednou zmínil, nechceme nechat zaniknout památku na naše keše. A jelikož také nechceme, aby dělala svou podobou našemu TGP ostudu, rozhodli jsme se ji reinkešovat (to je něco jako reinkarnace u lidí). U keší je to s tím vzkříšením přeci jen poněkud snadnější než u lidí. Koncem srpna byly exhumovány její pozůstatky, které byly převezeny do tajných dílen TGP. Zde podstoupila náročné operace, revitalizace, rehabilitace, rekonstrukce a samozřejmě i nějakou tu regeneraci. A podařilo se. Tělo, tedy krabičku, se nám podařilo jakž takž vrátit do kondice. Hlavní ale je, že duch zůstal! A o to nám šlo!
U příležitosti její repatriace (tedy vrácení do místa původu) jsme se rozhodli uspořádat malou oslavu (event), na který vás tímto všechny zveme. Shromáždíme se, zavzpomínáme na keše které už nikdo neodloví a nakonec provedeme krátký slavnostní obřad, kdy tuto keš již podruhé uložíme do země. Nebudeme ji však ukládat, jak se říká, "k věčnému spánku", ale naopak - uložením do země ji vrátíme do života.
Protože "pohřbíváme" keš, nebudeme pokládat věnce, nýbrž vkládat CWG. Prosíme všechny účastníky (kteří mají), aby přinesli jako obětinu svá osobní CWG, která budou do keše při obřadu vložena. Všichni víme, že kešky mají cevégéčka nejraději. A samozřejmě můžete přinést a následně při obřadu i vložit do hrobečku vzpomínky na vaše archivované keše, nebo na keše, na které nechcete zapomenout. Úplně postačí fotografie nebo lístek s napsaným GC kódem.


Zývěrem - jelikož z našeho středu odešlo nejen mnoho keší, ale opustili nás i někteří naši přátelé, uzavřeme tento event v trochu vážnějším duchu a minutou ticha vzpomeneme na kamarády, se kterými jsme prožili mnoho krásných okamžiků. Jistě nikdo nezapomene na velkého stréca Pia43 s obrovským srdcem, který nikdy nezkazil žádnou legraci. Ani na Petra Doležala (OK2BSY), který si zrovna na této keši odlovil STF a nakonec nás po zákeřné nemoci opustil velmi nedávno.
Poznámka: Dress code - smuteční (černá) + svíčky s sebou.


Kde: úvodní souřadnice a poté přesun ke keši GC3G5VQ.
Od kdy: 18:00
Do kdy: cca 18:30

Žádné komentáře:

Okomentovat