Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

neděle 19. června 2011

Dětem #2 - Harry Potter

Píííp... na světě je další keška Tišnovského geopivka, opět věnovaná těm nejmenším kačerům: Dětem #2 - Harry Potter

Úkol je jednoduchý. K barevným předlohám Hermiony a Harryho najděte jejich siluetu. Tím se dozvíte finální souřadnice a můžete vyrazit pro krabičku.
Na úvodních souřadnicích keš nehledejte. Zavedou vás na rozcestí Pod Klucaninou, což je zároveň počáteční místo naučné stezky pro děti, která byla vybudována v roce 2009 a jejíž konec je u rozhledny na Klucanině. Je na ní celkem šest naučných tabulí a dva herní prvky. Bohužel ani tato stezka nebyla ušetřena řádění nenechavců, a tak jsou už některé tabule zničené.
Pár slov k terénu a uložení krabičky. Nachází se v lese, takže klíšťatům se asi nevyhnete. Vyrazit na kole se sem dá, ale počítejte s převýšením a ne vždy rovnou lesní cestou. Budete míjet prosbu lesa a kříž zasazený v hromadě kamení. Ke krabičce se chovejte jako k vlastní, zacvakněte ji a znovu pěkne zamaskujte.
Přání ownera: Protože je keš věnována nejmenším dětem, rádi bychom poprosili odrostlejší kačery, aby se nehnali za krabičkou hned po pípnutí a přenechali radost z xTF huntu dětem. Dopřejte jim radost z čistého logbooku. Víme, nemůžeme to po nikom žádat, ale přesto to zkusíme. Pokud přiložíte k logu fotku s káčátkem, budeme rádi.

Žádné komentáře:

Okomentovat