Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

pátek 1. července 2011

Jak přidat odznáčky do BadgeGen

Používáte GeoGet, vytváříte si statistiky pomocí GGstat a stáhli jste si k němu i plugin BadgeGen? Odznáčky slouží k oživení statistik a k vyznamenání tak či onak aktivních geokačerů. Původně vznikly jako vedlejší produkt k programu GSAK ale postupem času se začínají rozšiřovat k dalším programům jako různé pluginy.
V aktuální verzi pro GGstat bohužel chybí některé odznáčky. V aktuální verzi byste asi zatím marně hledali následující odznáčky:


  • The Rugged Cacher (Celkový počet absolvovaných keší s terénem 5 - to jest takových které jsou vpodstatě extrémní a nejdou normálním způsobem bez pomůcek udělat (lano, loď, potápěčská výbava, padák nebo kombinace všeho…). Jde o keše většinou opravdu nebezpečné. )
  • The Brainiac (Celkový počet absolvovaných keší s náročností na přemýšlení 5 - Jsou to keše extrémně složité na přemýšlení je složité se dopracovat k finálním souřadnicím. )
  • The Lazy Geocacher (Celkový počet keší 1/1 to jest nenáročných na přemýšlení i na terén - prostě pohodové kešky za boda jen sebrat)
Psal jsem už dávno autorovi pluginu BadgeGen pro GGstat, jestli připravuje update a doplnění, ale bohužel mi zatím ani neodpověděl. Tak jsem si rozdělal zdroják a pročetl si ho, byl jsem překvapen, jak dobře čitelný je a tak jsem se pustil do jeho úpravy. Pokud i vy chcete, aby vaše verze podporovala tyto tři nové odznáčky, stačí, když si otevřete soubor Template_BadgeGen.cfg s šablonou pro BadgeGen (standardně by se měl nacházet v podadresáři GeoGetu ./data-gasp/script/BadgeGen/) a někde před definici FTF začínající:
    # FTF ---------------------------------------------------------------------
SQLSTART
# 1
SQL_SQL select count(gc.id)
SQL_SQL from geocache gc
.
.
.

vložte následující kód: odznacky.txt

Že to funguje se můžete řesvědčit třeba zde http://geocaching.safarikovi.org/. :-)

2 komentáře:

  1. Autor pluginu pro GG (Gord/Gordici) podle všeho na nové verzi pracuje. Teda alespoň podle toho co jsem četl na geocaching.cz fóru...
    Jináč děkuji za "update", už jsem si to chtěl taky dodělat ale prázdniny dostaly poněkud pracovní ráz :(

    Valicek1

    OdpovědětVymazat
  2. Vzhledem k zapati "Version 2.0.6 by DrakMrak" jsem napsal DrakMrakovi, ale ten na me asi dva dotazy vubec nereagoval, proto jsem si to nakonec upravil sam, kdyz jsem zjistil, jak jednoduche to je ;-)

    OdpovědětVymazat