Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

pondělí 12. ledna 2015

První selský pivovárek v Kroměříži

Devětadvacátého prosince nás geocaching zavál až na Kroměřížsko a osud tomu prostě chtěl, že jsme skončili mimo jiné i v Prvním selským pivovárku v Kroměřízi. Čekala nás naprosto neplánovaná, o to úžasnější, prohlídka pivovárku, spojená s degustací takových rarit, jako je třeba dvoudenní pivní burčák. A protože Kuba (JaCG) to zformuloval výstižně na jejich facebookových stránkách, tak to přepisujeme, bez úprav:


Hledali jsme takhle jednou s kamarády v Kroměříži nějaké místo na pozdní oběd. A jelikož dva ze tří jsme milovníci piv a malých pivovarů, většinou nás naše kroky zavedou do některého z malých lokálních pivovarů Stejně tak i dnes. Los padl na "Selský pivovárek" a vyrazili jsme. Už vstup do areálu dával tušit, že oběd nás zde asi nečeká. No ale když už jsme tady ... Prvotní zklamání vystřídala nejprve radost z ochoty místních pivovarníků. Sice dnes nemělo být otevřeno, ale když už jsme tu, tak se nám alespoň otevřely brány obchůdku a nakoupili jsme pár vzorků na domácí košt. Teprve pak však přišlo to pravé, příjemné, překvapení. Sám pan sládek (či majitel, nebo pan statkář?) si nás povšimnul a s typickou moravskou pohostinností nás pozval na exkurzi do jeho pivovaru. Strávili jsme tam velice příjemnou půlhodinku (nebo snad hodinku?), okoštovali pár vzorků včetně specialit jako je "pivní burčák", něco se dozvěděli ... Hlavně nás ale oslovila obrovská pohostinnost a domácí atmosféra v celém podniku. Už jsem na svých cestách zažil mnohé, ale takovýto přístup k "nezvaným nečekaným" hostům je opravdu velmi vzácný a nesetkal jsem se s ním často. V každém případě stojí za hluboké poděkování a s klidným srdcem mohu návštěvu tohoto pivovárku doporučit i ostatním. Oni tam totiž kromě srdečného přístupu vaří fakt dobré pivo :). Až mě zase moje kroky zavedou ke Kroměříži, bude Selský pivovárek mojí tutovou zastávkou.















Žádné komentáře:

Okomentovat