Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

pátek 13. května 2011

Pivovary Tišnovska

Milí přátelé geocachingu a piva. Když jsem publikoval prví dvě keše Pivovarů Tišnovska, sliboval jsem vám celkem sedm kešek. Jsem rád, že vám můžu napsat, že jich bude o dvě víc :-) Život je plný náhod. V úterý jsem se stavoval do Moravské zemské knihovny a u výpůjční přepážky jsem si všiml, že někdo vrátil pro mě zajímavou publikaci, tak jsem si ji hned půjčil. Jedná se o publikaci Václava Oharka Tišnovský okres, Vlativěda moravská, II. místopis z roku 1923. Nakonec se z toho vyklubal doslova zlatý grál :-) Na 461 stránkách je popsána dopodrobna historie všech obcí bývalého Tišnovského okresu. Díky ní se mi konečně podařilo zjistit, z jakých pramenů čerpali autoři, které jsem použil pro přípravu pivovarské série. Navíc jsem z publikace zjistil, že na dalších dvou místech se nacházely v minulosti pivovary. Takže jsem se sérii rozhodl rozšířit i o tyto pivovary.
[Editováno 12.5. 2011 18:22] Co ráno vyřčeno jest, to večer pravdou nemusí býti... Takže zatímco ráno jsem vám sliboval devět pivovarských keší, doufám, že vás nenaštve, že jich bude deset. Podařilo se mi najít zmínku o dalším pivovaru, který se nacházel na bývalém územé Tišnovského okresu.

Tudíž se do budoucna můžete těšit na kešky věnované následujícím pivovarům:

Žádné komentáře:

Okomentovat