Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

čtvrtek 28. května 2015

Tišnovský trojboj


TIŠNOVSKÝ TROJBOJ


V červnu tohoto roku oslaví Tišnovské geopivko své padesáté výměsící (to je něco jako výročí, ale po měsíci ;-) ). Jinými slovy – bude prostě padesáté tišnovské geopivko. Docela dobrá příležitost dát tomuto setkání pro jednou punc oficiality a našim návštěvníkům možnost získání eventového bodu.

Organizace eventu
Event začíná v sobotu 27. 6. 2015 ve 13:00 na uvedených souřadnicích. Od 13:00 do cca 17:00 bude probíhat samotný event Tišnovský trojboj. Zhruba po hodině (doba nezbytná na úklid propriet a přípravu) začíná další, již nebodovaná akce – 50. tišnovské geopivko. Tato akce bude pro členy TGP zdarma, ostatní se mohou zúčastnit za poplatek 200 Kč, který bude vybírán na místě V ceně tohoto poplatku je jídlo (bude grilování) a pití kolik kdo vypije (bude bečka). Na místě je možné i přespat (karimatky a spacáky s sebou).

Tišnovský trojboj Ač se sice náš spolek jmenuje „Tišnovské geopivko“, občas si i my (alespoň někteří z nás) rádi zasportujeme. A tak jsme se rozhodli poměřit síly s ostatním kačerstvem v několika náročných disciplínách.
Podle počtu přihlášených (či lépe dorazivších) účastníků vytvoříme družstva o 3 až 6 členech. Družstva potom budou soutěžit ve třech hlavních (více bodovaných) a několika doplňkových (méně bodované) disciplínách.

Umístění a ceny Celkový součet bodů ze všech disciplín určí výsledné pořadí jednotlivých týmů. Při shodnosti bodů je rozhodující lepší výsledek z hlavních disciplín.

Hlavní ceny jsou určeny jen pro týmy, složené z nečlenů TGP. Pokud tedy například týmy TGP obsadí 1,2 a 4 místo, rozdělí se ceny mezi v pořadí 3, 5 a 6 tým.

Zlatá cena: Volná vstupenka pro celý tým na 50. tišnovské geopivko
Stříbrná cena: Sada momentálně dostupných CWG od členů TGP
Bronzová cena: Překvapení (čekáme co sponzor dá)

Hlavní disciplíny

Hlavních disciplín se zúčastní všechny týmy a každý právě jednou.

Badminton
Soutěž v badmintonu bude organizována podle počtu přišedších. Při malém počtu týmů můžeme hrát každý s každým, při počtu větším než 7 týmů však rozlosujeme počáteční zápasy a bude se hrát pavouk. Hraje se zkrácená čtyřhra. Z každého týmu mohou nastoupit dva hráči, kteří se v jednotlivých zápasech mohou prostřídat. Hraje se do 10 bodů a na minimálně dva vítězné.
Za každé vítězství získává tým 10 bodů do celkového hodnocení.



Petangue
Podobně i soutěž v petangue bude organizována pole počtu účastníků. Pravidla petangue si prosím předem nastudujte například zde http://petanque.cstv.cz/petanque/struc_pr.html, aby nedocházelo ke zmatkům a nedorozuměním na hřišti. Za každé vítězství získává tým 10 bodů do celkového hodnocení.



Lukostřelba
Zúčastní se všichni hráči z týmu. Každý má k dispozici tři šípy, kterými se snaží trefit do terče.
Celkový počet bodů je dán jako součet hodnot všech zásahů všech členů, podělený počtem členů v týmu.



Doplňkové soutěže

Doplňkové soutěže mají dvojí účel. Za prvé slouží k ukrácení času čekajících hráčů. No a za další zde můžete nasbírat mnoho cenných bodů, které vám úspěšnější týmy sebraly v hlavních disciplínách. Doplňkových soutěží se může (ale nemusí) zúčastnit libovolný počet hráčů z každého týmu (třeba všichni). Každý má nárok na jeden pokus.
Doplňkové soutěže budou zahájeny společně s hlavními disciplínami, končit budou v 16:00.

Lezení na strom (jumarování)
K dispozici budou dvě lezecká místa. Pro méně zkušené, kteří si lezení chtějí jen vyzkoušet zde bude malý, cca pětimetrový výstup. Nebodovaný.
Zkušenější lezci mohu nasbírat nějaké další body. Jak? Při přípravě eventu provede prvovýstup na tomto, cca 12m dlouhém laně náš nejlepší tišnovský lezec Šafařík. Jeho čas bude takový etalon. Kdo dosáhne stejného či lepšího času, získá pro svůj tým 10 bodů. Za každých celých 10s zpoždění se pak odečítá jeden bod.
Příklad: Etalonový (Šafaříkův) čas je 2:13. Když někdo vyleze za 2:45, je to o 32s pomalejší, tedy o 3 body méně. Celkem tedy 10 – 3 = 7 bodů.

Házení vlaštovek
Hráč dostane list A4 papíru. Z něj může složit jakýkoliv vzor papírové vlaštovky. Poté se hodem z definovaného místa snaží, aby jeho výtvor uletěl co nejdelší vzdálenost. Budou určeny hranice, jejichž překonání znamená získání příslušného počtu bodů.
Poznámka: Vlaštovka je pro účely této soutěže definována jako papírové letadélko z jednoho listu kancelářského papíru A4 gramáže 80g, které musí mít nosné plochy o rozměrech minimálně 10 cm2. Jako „vlaštovku“ tedy neuznáme například zmačkanou papírovou kouli či kámen, obalený papírem.

Vrh CWG
Hráč dostane prototyp prvního CWG ‚byl ke shlédnutí v muzeu geocachingu na eventu „Narozeniny Olega Rečáka“. A podobně jako u hodu vlaštovkou i zde půjde o to, aby se mu podařilo jakýmkoliv stylem překonat co nejvzdálenější z bodovaných hranic.

Střelba ze vzduchovky
Soutěžící dostane k dispozici 5 ran a vzduchovkový terč. Bodové hodnocení této soutěže bude součet všech zásahů / 4, zaokrouhleno matematicky na celá čísla. Příklad: Zásahy 9,9,8,2,1. Součet je 29. 29/4 = 7,25. Zaokrouhleno = 7.

Střelba z pistole
Využijeme toho, že v blízkosti našeho eventu se nachází střelnice Střeleckého klubu Tišnov a že někteří členové TGP vlastní zbrojní průkaz. Bude-li mít někdo zájem bude si moci vyzkoušet střelbu z pistole. K dispozici bude určitě pistole ČZ vzor 70 ráže 7,65. A možná bude i něco lepšího. ;-) Střílet mohou i účastníci bez zbrojního průkazu. Minimální věk je zde z pochopitelných důvodů stanoven na 18 let.
Jelikož střílení je trochu náročnější koníček, budeme u této soutěže (jako u jediné) vybírat registrační poplatek 100 Kč, splatný na místě. Poplatek se využije na nákup střeliva, terčů, obvazů a krevních konzerv, odměnu lékaře a pronájem střelnice.
Z organizačních důvodů nebude střelba probíhat kontinuálně jako ostatní doplňkové soutěže, nýbrž budou vyhlášeny dva termíny ve kterých se na střelnici půjde ve skupině. O termínech bude vyvěšená informace u hlavního stanu.
Prosíme účastníky, aby nás o zájmu o střelbu z pistole informovali již při přihlášení na event ve svých „will attend“ lozích. Z důvodu nákupu munice potřebujeme znát co nejpřesněji počet zájemců.
Bodování bude podobné jako u vzduchovky. Každý bude mít k dispozici 8 ran. Koeficient, kterým se bude dělit bude 5.

Závěrečné informace

Pořadatelé si vyhrazují právo zde vypsaná pravidla kdykoliv změnit podle aktuální situace (počasí, malý či naopak neočekávaně velký počet účastníků apod.).

Do „Will attend“ logů prosím pište, zda se budete chtít zúčastnit i 50. tišnovského geopivka (alespoň orientačně musíme vědět, kolik bude potřeba surovin). Dále zda se bude chtít zúčastnit střelby z pistole (totéž, ale s náboji a s terči) a konečně samozřejmě, zda si budete přát eventové CWG.

Prosíme účastníky motoristy, aby nejezdili auty až přímo k místu konání eventu. Není tam mnoho místa na zaparkování, cesta je úzká a navíc pokračuje do chatové oblasti takže se dá předpokládat, že v sobotu zde budou chtít jezdit mudlové. Ve waypointech uvádíme dvě doporučená parkoviště.

CWG Tisnovske geopivko SQ Tisnovske geopivko

Žádné komentáře:

Okomentovat