Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

pondělí 30. května 2011

Prostějovské keškobraní


O uplynulé sobotě jsem byl na závodech v Motorovém paraglidingu v Prostějově. Nicméně tento sport, je hodně závislý na počasí a sobota byla velmi deštivá.
Idealní stav si jít odlovit pár kešek po okolí. Ty jdou sbírat v jakoukoliv dobu a při jakémkoliv počasí.

Šafářík mě ukecal, abych sem něco o mém lovu napsal, tak aspoň pár slov.

Objevil jsem mezi přítomnými piloty i kačera. Bezva, ve dvou se to lépe táhne. Našprtali si pár souřadnic a vzhůru na lov. Ani jednomu z nás se nechtělo nic moc luštit a tak od dočasných souřadnic, vzhůru po tradičkách. Keší jsme nakonec našli 13 kousků. Promoklí jak opuštěná koťátka,ale o pár zážitků bohatší. Většina z nalezených kousků nic moc, ale některé mi zůstali v paměti a o ty se s Váma podělím. Budu se snažit nespoilovat. :o)

První keška Letiště Stichovice, je hned vedle letiště. Dělal jsemsi na ni zálusk už ud zimy, avšak, dle toho co jiní o ni psali, jsem si odlov nechával na dobu až bude teplo. Teplo sice nebylo, ale o to bylo více chutí a elánu se s touto lahůdkou poprat. Terén i logy slibovali hodně. Krabka nic moc, ale to prostředí nezklamalo. Tajuplné, opuštěné a hlavně rozsáhlé prostory, zaplavené vodou, nám zabrali trochu času. keš se nám povedlo odlovit, bez namočení se. Teda aspoň zespodu. Pršelo jak sviňa, takže z vrch, jsem byl celkem slušně po chvilce durch mokrej.
Tuto keš doporučuji všem, kdo má rád trochu toho terénu. Je lepší lovit minimálně ve dvou.

Hned další keš byla děs. GPS nás táhla přímo kamsy do pole. Pršelo a pole bylo slušná bažina. Zkušené oko mého kolegy, brzo odhalilo geodálnici a do pole jsme nemuseli. Ovner to měl blbě zaměřené, cca 15m. Krabička také zklamala. Nedoporučuji.

Další na zimním stadionu, už byla zajímavější. Šmejdili jsme tam dobrých 20minut, ale nakonec padla. Moc pěkná krabička, ale v zimně asi velmi lehce objevitelná. Doporučuji.

Palírna u Zeleného stromu, byl opravdu humus. Kolem nas... od psejků a filmovka hnusně obtažená, jakousi páskou, logbook mokrej. No brrr. Rozhodně nedoporučuji.

Další byla Neherova vila. Tak toto můj kolega neodhadl. Já jen koukl a mněl. Nechtěl jsem mu kazit radost a na moje upozornění, že ju mám, jen reagoval,...to není možné, nech mne hledat... .
Ok. Po asi 5ti cigaretách jsem už nehodlal čekat a keš mu podal. Byl lehce naštvanej, ale přiznal, že tohle by nenašel. Hold není z Tišnova. :o) Já toto umístění již našel, ale né tak velké. Byla pěkná. Určitě doporučuji.

Keš Levitující kameny, nám dala vcelku zabrat. Děti tam měli jakejsi branej den a furt se kolem někdo motal. S inscenovali jsme tedy s kolegem kačerem, lehkou rvačku o lízátko a v nestřeženém okamžiku si pěkně odlovili. Jen okolní rodiče, přítomných dětí, nevěřícně kroutili hlavami. Ale účel svědčí prostředky a keš byla naše. :o) Jinak keš nic moc, ale dobrá legrace u odlovu. Nedoporučuji, ale koukněte aspoň na ty kameny.

Každopádně keš Jižní spojka, tak to bylo fakt něco. Jako by to zakládal někdo s Tišnova. :o) Potkali jsme tam další místní kačery a společně cca v 6lidech, tam bloumali asi 45minut, než kdosi konečně zařval mám ji. No i já, na toto místo, několikrát koukal, ale keš jsem nenašel. Fakt super. Faktem taky je, že na přilehlém dětském hřišti, díky dešti, nebyla ani noha. Toto je fakt potřeba zachovat. Skrýš perfektně vymazlená. Nebudu spoilovat běžte si ji najít.
Rozhodně doporučuji si odlovit při návštěvě Prostějova.

Na další keš jsme si zajeli severně od Prostějova do vesničky Kostelec na Hané. Vybrali jsme tam všechny, ale keš s názvem Šroub mi asi zůstane v hlavě, hodně dlouho. Najít ji, je otázkou mžiku, ale zalogovat se, tak to už tak lehké nebylo. Celková doba strávená na této keši, bez cesty je jedna hodina, 54minut. Tak tolik času jsem ještě nad žádnou keší nestrávil. A to jsme byli dva a oboum se kouřilo z hlavy. Takže rozhodně doporučuji pro každého, kdo má rád hlavolamy. A raději ať se tady staví sám jinak se s kolegou popere.

Takže, na to jak bylo hnusně a většina pilotů se na letišti děsně nudila, mi kačeři, jsme si den náramně užili.

Váš berx.cz



3 komentáře:

  1. Berxi, ta surikata tam nekde hlida kesku? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ani ne, ale vypadá to, že ji drží v ruce, že? :o)

    OdpovědětVymazat
  3. tak na takovou bych ani nesahla, ale pro ni to poklad stopro je :-D

    OdpovědětVymazat