Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

středa 25. ledna 2012

Kumulovaná oslava TGP 2012 - Slohovka

Protože jsem byl požádán o souhlas s publikací textu na tomto webu, rozdodl jsem se rovnou publikovat. Jedná se o můj log, korekturu nechám na Šafaříkovi ;)


Tak jsem se zase dokopal dologovat kešky za prosinec a potom se vrhám na tento log. Doufám, že se vejdu do limitu 4000 znaků na log [:D].

Všechno to začalo na zářijovém (nebo říjnovém?) geopivku, kde někdo prohlásil, že by to chtělo event.. No, nakonec jsme se nedomluvili na termínu, a tak bylo odsunuto někdy na prosinec. V prosinci byla situace podobná, poněvadž už bylo přeeventěno [:(]… A tak jsme se pustili do vymýšlení termínu, programu apod. Před a během odlovu pivního kruhu se ke mně dostal JacGův nápad, jak všechno oslavíme pěkně naráz, že to nazveme Kumulovaná oslava atd. atd.

Další debaty ohledně eventu jsem se zúčastnil krátce před vánocemi, pár zpráv přes Skype, nic důležitého.

Po publikaci eventu byl ještě klid, akorát jsem objednal CWG, domluvil kámoše, co se mnou půjdou a to je tak všechno. Zhruba týden před eventem jsem se zúčastnil informační schůzky s berxem, dozvěděl jsem se, že by bodlo, kdybych přišel zhruba ve čtyři pomoct s výstavbou zařízení v hospodě. Během několika následujících dnů docházelo k jeho pokusům o licitaci termínu na cca 13:45, ale to by mě doma neprošlo. Různými kompromisy jsme došli až na čas ~15:00. A bylo tak, v pátek přes tanečníma jsem se ještě stavil u berxe, oznámil jsem, že notes vzít s sebou asi moct brát nebudu, poněvadž mám prasklej displej, ale jináč že platí ta třetí hodina. Před třetí mě zvoní telefon, že JacG je za chvílu u nás před domem…

Vzal jsem si teda bágl,
naházel do něj CWG, GC+TB, Náhradní oblečení, placatku, čelovku a další a další nezbytné věci ke slavení. Pod jednu pažu jsem vzal šolnu, pod druhou spacák a do ruky kabrelu s botama k obleku..

Zhruba 15:15 jsme vyzvedli Cefso11, hodil jsem si k němu bágl, po cestě jsme probrali, že se JacG po cestě u našeho baráku potkal se soudedy, kteřá jeli zrovna na návštěvu k nám [:D]. Dojeli jsme na místo, zeslíkli se, dostali povel zajistit stromečku keškovníku přesně 2800% úrody filmovek, z toho jedno FTF, jedno STF a TTF. V půlce zařizování nás ale bolely ruky z mrazu, tak jsme se šli ohřát.. Vevnitř už finišovaly přípravy, ještě jsme si rozlošili cedulky, prezenční listinu, lahváče, ještěrky a CWG.. Pak jsme si ještě každý jedno CWG "ukradli", aby na nás po tom návalu zbylo.. Jak jsem zjistil, JacG a berx to udělali taky. šli jsme dověšet kešky a už bylo 17:20.. Pricházeli první oslavující.. Vrátli se i berx s geopotěrem, za chvíli i JacG.. A už zde byli i Madbin a Saturnin,
naši dva nejbližsí a nejoblíbenější nadlesní. S každým příchozím jsem se poctivě snažil měnit CWG, ale potom jsem to vzdal a odložil na později.. Opsal jsem si TN těch pár trakáblů, poučil pomocné osvětlovače [;)] - díky mladým berxům a Bachorkovi za občasnou výpomoc - i když Bachorek toho organizoval víc.

Než jsem se nádál, bylo 18:10. Začali jsme s menším spožděním, ale to nevadilo, spoždění se snadno dohnalo. Ještě, že berx nepřečetl při představování členů, konkrétně u mého jména, to co bylo ve scénáři, poněvadž by u nás asi zvonila sociálka [:D].

Dál jsem nějak projev neposlouchal, bojoval jsem se zákeřnou technikou až do dalšího svátku.. Ale vyhrál jsem!!! Před začátkem první oslavy jsem vyfasoval čepici s českým státním znakem, ale být tam orlice, připadám si spíš jako kapitán německé ponorky [:D]. Naštěstí jsem to nevydržel moc dlouho a mně nepříslušící čepici jsem vyhodil.

Po krátké pauze jsem se rozhodl, že kouknu na další oslavu.. Ale už po přečtení nadpisu VALENTÍN jsem začal hledat propisku, toto mě opravdu bilo do očí. Já bych napsal tisíce chyb jinde, ale tady ne [:I]!

Z pomalého prolínání berev mě bolela ruka, ale vydržet se to dalo. Dostali jsme po dvou panácích. Velkých, vysokých, širokých panácích se zeleno na dně jednoho a rumem na dně druhého. Nastal berxuv proslov na téma oslav Valentýna, potom i instruktáž o pití STEREO. Je to opravdu zajímavá aktivita, zaujalo mě to, ale neměl jsem odvahu to vyzkoušet.. Ještě mě čeká nějaká ta lekce pátečních tanečních a bez obleku by to asi nešlo [;)].

Pozoroval jsem proto všechny odvážlivce, kteří se rozhodli rizika podstoupit a STEREO vyzkoušet. Některým se to dařilo nádherně, jiné budu označovat za ty, co "si nalili zelenou do nosu" [:D]. Já bych opravdu pepermint nadosmrti čichat nechtěl! [:P]
Ještě následovalo promítání části filmu splinterheads, kde nám JacG velmi volným překladem vysvětlil, co je to fair trade, jak se maskovat před mudly apod...

A už máme 18:45, vítězný únor, další berxův projev, galerii mávátek a transparentů.. Nejvíce mě zaujal pivní lampion, z transparentů asi [b]Geopivaři všech měst, spojte se!![/b]. Z internacionály si pamatuji jen: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod. Internacionála je zítřka lidský rod! A to je všechno, naštěstí (nebo bohužel?) jsem dítě demokracie a tak toto prostě nepamatuji [V][^].

Vítězný únor jsme přelétli jako nic a už zde byly Velikonoce. Během Tomova projevu se nám na stole opět oběvily ty vysoké, široké zlý ošklivá věc panáky, tentokrát s vaječným koňakem na dně. Po přípitku bylo proneseno, že můžeme použít naše mrskačky, ale s mírou! Nechal jsem tedy bratra, aby šel na mrskut a sám jsem experimentoval se světlotechnikou.. Když jsem zkusil vypláchnout panáka od té tekutiny, která stíká do pusy i minutu, vznikla humózní hmota a označil jsem se za barbara.. Toto se se slivovicí nedělá. Po chvíli mi bratr donesl vajíčko s razítkem, vajíčko s ještěrkou, čokoládu a ještě něco.. To jsem v neděli odpoledne čubrněl, co mi vypadlo z báglíku. Velikonoce se mi obzvláště líbily, poněvadž sou mým oblíbeným svátkem.. A taky proto, že berx dostal parádní spršku, myslím že Cherubin splnila velikonoční tradici [:D]. Akorát škoda, že jsem to neviděl celý [;)]..


Tak, po velikonocích jsem to nevydržel a dal jsem si první Dalešice, chutné jako vždy [:)] Hold si geopivko vybralo kvalitní hospodu. Dostavil se další Berkův projev, tentokrát na téma demonstrací a stávek statisíců dělníků. Dostavila se i aktivita, pro některé byla tuze náročná. Bohužel my, jako technická podpora (já míň, Jakub víc), jsme pochopili, že se máme posouvat taky.. A tak místo zvukaře na pár sekund obsadil BRQILL a moje místo osvětlovače. Ale naštěstí jenom na chviličku, protože scénáře jsme si odnesli. Pak došlo k návratu na místo a regulérnímu ukončení oslavy tohoto dne. Zazněl zde i notoricky známý FTF song, ale ten nesmí chybět na žádném eventu se zvukotechnikou [:D].

První kešku jsme oslavili svérázným způsobem. Souřadnice byly ukryty důmyslně v listingu, a i kdyby je někdo prokoukl dřív a rozhodl se dát kešku BF, pravděpodobně by neuspěl [;)]. Připadal by si jako na powertrailu. Náš Geopivní geostrom měl v tomto georoce skvělou geoúrodu filmovek. A tak, hned porvní lovci šli a trhali, trhali a trhaly. FTF nakonec sklidil Cavalier Team, ukázal se jako skvělý kombajner, kterého nezastaví ani mokrý zmrzlý sníh padající za krk či do obličeje. Jeho výkon byl uctyhodný! To tempo, skoro se divím, že neměl lepší známky za PT :D
Když se vracel se známou polohou "finálky" do hospody, s úsměvem na rtech za doprovodu písně "We are the champions" se dožadoval vydání keše. Ale nenechal se uvéct do rozpaků, vychutnával si každý tón písně, každý krok... Prostě měl výraz jako můj tříletý brácha, když vytáhnu fechtla, posadím ho na něj a ještě mu dám kokino. Ale radost za chvíli zmizela a přišly rozpaky, jestli může vstoupit do prostoru vyhrazeného obsluze? No, mohl! Tak vstoupil, rozhlížel se, pohlédl na keš, ale usoudil, že v krabičce na dvě flašky vína to rozhodně nebude! Ale bylo. Bohužel mezi tím zkusil rozebrat pípu, prohlídnout pult a to už bylo vidět, že nám Kavalír začíná nervóznět.. Já jsem jako jeden z mála viděl, kde keš je. Nakonec mu to došlo, nasadil brýle a s výrazem naprosto spokojeného člověka se pustil na průzkum kešky.. Vytáhl dvě lahve, logbook, zalogoval FTF, podal STF a TTFkařům a pak už logbook koloval.. Já se zalogoval až o hodně později, bohužel jsem se jaksi zapomněl..

A už jsme v půlce roku, JacG začal rozdávat vízo! No ještě štěstí, že vyšlo na členy geopivka (krom mě) a kačerské celebrity.. Mým vysvědčením bych se radši moc nechlubil.. Odlovy naprd, PT za pět, trackables za tři, zakládání tři a z chování snížený stupeň. No, musel bych se hanbou propadnout do pekla. Ještě že na mě nepadla taková připomínka, jako třeba na Brqilla, aby dorovnal založené aspoň na tu tisícovku apod [;)]. Takže vysvědčení jsem přežil bez hmotné újmy, dokonce jsem ochutnal ten Budvar z Památeční láhve.. Normálně by to mému nemlsnému jazýčku asi nedošlo, ale po těch Dalešicích to byla docela levárna [:(]

Jak já jsem rád, že narozeniny už mám oslaveny, tento týden jsem jenom jednou gratuloval a dokonce jsem nemusel jít na rodinnou oslavu, poněvadž už mám oslaveno!! Rodina vzala moji obhajobu kumulovanou oslavou vážně a bylo.. Možná budu ochuzen i o ostatní svátky a oslavy, ale to bych zase mohl argumentovat, že mám rok 2013 apod.. Dostal mě Jakubův projev na téma Apisaje Jelemia, kór to o zvyšování ekonomiky na základě kešingu.. Už se těším, až si jendou odlovím Šafaříkovinu na kopci vysokém tak 50 metrů :DD
Přeskakuji úderné video pro oslavu Českého GC a přecházím přímo k oslavě upálení čarodějice.
Jako vhodná kandidátka se přihlásila sama Světoběžnice. Kdyby měl berx jen o trošku víc benzínu v kanystru, asi by explodovaly výpary.. Zde bylo užití hasičáku naprosto oprávněné, dalo by se říct, že i nutné... Chvíli jsem mu dokonce věřil, že ten benzim začne rozlívat po okolí [xx(]. Naštěstí zasáhl zbytek geopivka a k popáleninám ani explozi nedošlo! Uff.

VŘSR mi moc jako "dítěti demokracie" neříká, jsem obeznámen jenom v kostce.. Nicméně pochopil jsem částečně i parodii na proslov, takže asi úplně beznadějný případ nebudu [:I]. Imperialismus je ale zákeřnost, to se musí nechat!

Královsky jsem se bavil na Mikuláše, poněvadž Veseláček slíbil pomstu za ty "tužky na provázku", které nám PIUS43 pověsil na obleky.. Prohlásil, že bude za trest říkat dlouhou básničku. PIUS jak kdyby to tušil, zmizel ven z hospody, ale naštěstí je Veseláček trpělivý a tak si na něj počkal.. Nejvíce mě ale dostala básnička od Mutka, které se směju ještě teď.. I nukleární čert stál za to :DD

Ano, blížíme se do finále! Berx probíral jednotlivé předpovědi konce světa s tím, že uváděl i jejich dopad na GC.. Třeba přepólování země by mělo negativní vliv na GPS, Brqill jako RW by měl zase negativní vlivy na ownery, protože jak jsem zaslechl v pozadí, nepustil by žádnou mysterku pod D17! Na stůl se nám mezi tím dostal supergalaktický megacloumák, u jehož dodělání jsem byl, takže jsem čekal, co přijde potom.. Dal jsem ochutnat na jazyk i bratrovi, pak už jsem se jenom kochal pohledy na účastníky, jak mění barvu z #FFE4C3 na #FF0000 [:D]. Jak jsem později četl v jedné diskuzi, někteří cítili megacloumák ještě ráno na toaletě, pro jiné bylo EXnutí jediná možnost, jak nebýt sadomasochista na svoje chuťové buňky [:P]. Berx na megacloumák údajně nastartoval ráno auto....

Skoro nakonec přicházejí Vánoce, konzumace nízkorozpočtového kapra se "salátem" a rozdávání dárků.. Měli jsme zde i několik stromečků, nejlepší byl takový ten zelený, voňavka do auta.. Nahoře byla svíčka a dole prskavka, Vše asi na metrové tyči. Smekám před ownerem, ale zkoušet z toho tahat by mě nenapadlo [:D][:D][:D][:D][:D]. Zazpívali jsme si koledy a šlo se slavit silvestra!

Silvestr: Po omluvě, že pyrotechnika zavřeli na psychiatrii jsem jako náhradník vzal fontánu, postavil ji na kámen v ohništi a zapálil.. Bohužel první salva utrhla bok svíce, druhá ji převrátila a odhodila asi metr bokem a místo asi minutu trvajícího ohně se objevil jen jeden záblesk, prda jak z děla a bylo.. Pyrotechnika selhala, tak jsme si dali punče, podali si ruce a popřáli všechno nejlepší do Nového roku a šlo se domů... Cesta domů je samotná kapitola, jež nebudu raději do logu popisovat, poněvadž by opět přišla sociálka.. Jen bez detailů: Šli jsme s čelovkama asi dva kilometry do Železného, kudy jsme šli, tudy zhasínala světla: Tišnov, Limova, u Lukáše doma.. Zbytek cesty mi nějak rozplývá [:D].

Děkuji Geopivku za super akci, pokud bude další, rád pomůžu s organizací atd..

Na začátku jsem (jako zbytek organizátorů) dostal od PIUS43 takovou speciální tužtičku jako "dat" (danajský). Myslel jsem, že ji normálně odvážu po eventu.. Ale když jsem zaslechl berxe v mikrofonu, že už "Sem se konečně zbavil po hodině toho červenýho hajzlu", zkusil jsem se toho zbavit.. Strávil jsem tím půl hodiny, jednou jsem byl blízko, ale nakonec jsem to upálil zapalovačem.. Když to PIUS43 zistil, pověsil mě tam další a jendou nebo dvakrát mi ukázal, jak se toho zbavit.. Pak mě došlo, že jsem TO málo protáhl a huž to šlo samo. Díky za hezkou mysterku!

PS: Ještě jsem nepopisoval např.: Chození s čelovkou na záchod, zajímavé debaty v kuřáckém koutku, pionýta Sinuheta, projev Pepy Nekvapila o malých, rychlých a roztomilých věch a mnohé další.
Svůj druhý event hodnotím velice kladně, délku logu jsem krapet přetáhl, ale na jeden rok by nestačila ani kniha...

Žádné komentáře:

Okomentovat