Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

pátek 19. dubna 2013

Tišnov je rájem „kačerů“ díky Geopivku


Ve čtvrtek 11. dubna 2013 vyšel v týdeníku 5+2dny krátký článek o Tišnovském geopivku.

Tišnov je rájem „kačerů“ díky Geopivku

Za originálními schránkami a akcemi jezdí do Tišnova vyznavači geocachingu z celé republiky.

TIŠNOV | Návštěvníci tišnovské hospůdky U Palce si už zvykli na skupinku poněkud neobvyklých návštěvníků, kteří se tam jednou měsíčně schází. Každý z nich má v pohotovosti mobil či GPS přijímač a v kapse připravenou čelovou svítilnu.

Někdy se jim divoce rozpípají mobily. To se pak jako jeden muž zvednou a bez placení odejdou. Vrchního ale ani nenapadne je pronásledovat. Ví, že jsou to členové Tišnovského geopivka a že se za pár minut vrátí z úspěšného lovu „keší“.


Vyznavači geocachingu

„Geo v názvu našeho spolku odkazuje na hru Geocaching. A příponu ,pivko´ snad není třeba komentovat. Jsme příznivci této turistické hry, kteří se zde scházejí, aby si u dobrého moku vyměnili své zkušenosti z odlovů, pohovořili o připravovaných nových keších a naplánovali další akce,“ prozradil Jan Šafařík z Tišnovského geopivka. 
Hráči geocachingu hledají keše - schránky, jejichž souřadnice jsou zveřejněny na stránkách www.geocaching.com. Keš obsahuje minimálně deník, kam hledači přezdívaní kačeři (z anglického „geocacher“) zapíšou, kdy schránku nalezli. 
V celém světě je dnes rozmístěno přes dva miliony těchto schránek, u nás jich je přes třicet tisíc. 
Keše, které vytvářejí členové Tišnovského geopivka mají mezi kačery v celém Česku vynikající reputaci. Za nápaditými schránkami, které vytváří hráč s přezdívkou Berx.CZ, jich do Tišnova ročně míří tisíce. 
V lese mohou najít třeba dřevěnou krabičku, která skrývá miniaturní koupelnu se sprchovým koutem i myjící se panenkou. Není náhoda, že v žebříčku oblíbenosti autorů českých keší zaujímá Berx.CZ třetí místo. 


Zázraky ze zbytků

„Snažím se, aby mé keše měly zajímavou myšlenku. Miniatury vyrábím ze zbytků, zužitkuju tak třeba překližku ze staré skříně,“ líčil Berx.CZ, který už originálních schránek po večerech vyrobil přes třicet.
Mezi hráči jsou vyhlášené také akce, které členové Tišnovského geopivka pořádají. Například začátkem roku 2012 připravili takzvanou Kumulovanou oslavu.
„Začali jsme ve čtyři hodiny příchodem Nového roku, potom jsme vytáhli transparenty k Vítěznému únoru, rozdali valentýnské dárky, následovalo šlehání pomlázkami, oslavy konce školy, později konce světa a k večeři jsme měli těsně před Silvestrem štědrovečerního kapra,“ vzpomínali členové Tišnovského geopivka ve své oblíbené hospůdce.

Žádné komentáře:

Okomentovat