Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

pondělí 22. října 2012

Numerologické orgie IV – Svět afterparty


Numerologické orgie IV – Svět afterparty
22.12.12 ve 12:12:22



Rádi bychom vás přivítali na čtvrtém minieventu ze série „Numerologické orgie“. Před nedávnem jsme se totiž dozvěděli mimořádně radostnou zprávu – koncem tohoto roku se mezi nás s největší pravděpodobností vrátí náš velký učitel a guru – pan Oleg Rečák. Více zde: Oleg Rečák.
Proč tady a teď?
Toto místo pro poslední event roku bylo vybráno komisí Tišnovského geopivka společně s komisí ŽP MěÚ Tišnov, jako jedno z nejpříhodnějších míst ke kontrole, zda v pořádku proběhl konec světa. Můžeme-li věřit starobylému nápisu na stěně tišnovské radnice („Tento dům ať potrvá až do konce světa, Tišnováci zůstanou po něm čtyři léta.“), tak právě z Tišnova a jeho nejbližšího okolí bude možno pozorovat úchvatné divadlo a jedinečné světelné efekty rozpadajícího se světa ještě celé čtyři roky.
Kdyby někoho zajímalo, jak se na poslední chvíli stát Tišnovákem – musíte zde buď mít trvalé bydliště, nebo musíte být členem některé z tišnovských organizací či spolků. Například Tišnovského geopivka, že ano. Jelikož však očekáváme enormní zájem o členství v naší organizaci, jsme bohužel nuceni přijímání nových členů právě do 22.12.12 zpoplatnit alespoň symbolickou částkou 250 000 Kč. Ode dneška tedy k přihlášce za člena TGP prosím přikládejte doklad o zaplacení této částky na účet TGP.
A odkud že je v Tišnově nejhezčí rozhled? Ano správně. Z tišnovské rozhledny.
Tento den bude také ideální příležitost si konec světa krásně vyfotit. Takže foťáky s sebou. Na bonusovém eventu v lednu pak vyhlásíme fotosoutěž o „Nejkrásnější záběr konce světa“ a „Nejzajímavější momentka z konce světa“. Nemusíte se obávat, nejste-li Tišnovák. Vyhrajete-li, o cenu ochuzeni nebudete. Obdržíte ji samozřejmě in-memoriam.
Nezapomeňte si zapsat bonusové číslo eventu! To se Vám bude hodit i při závěrečném eventu, který budeme pořádat v lednu. Více informací se dozvíte u patrona tohoto eventu, pana Veseláčka.
Své fotografie s tématem konce světa zasílejte prosím do konce tohoto roku (bude-li) na mailgeopivko[at]gmail.com.

Rozhovor s Martinem Veselým


Ahoj Martine, tys prý byl také jeden z těch šťastnějších, kteří měli tu čest poznat se již dříve s Olegem Rečákem.
Ano ano, takové setkání se skutečně nedá jen tak zapomenout. Bohužel mi však jisté okolnosti znemožňují prozradit o tom cokoliv bližšího?
Jaké okolnosti?
Řekněme třeba mé tehdejší pracovní zařazení. Ale více už o tom prosím opravdu nebudeme hovořit.
Aspoň nám řekni, jak na tebe tehdy Oleg zapůsobil.
Byl tvrdý. Tvrdší než většina lidí, se kterými jsem měl do té doby co do činění. Nicméně důležitější je to, co způsobil. On byl totiž příčinou toho, že jsem skončil se svojí tehdejší kariérou a šel jsem dělat něco „normálnějšího“.
Jak to?
No, primárně jsem já měl rozpracovat Rečáka. Nakonec to dopadlo tak, že on zpracoval mě takovým způsobem, že jsem od základu změnil svůj život. Ale už opravdu nenaléhej, fakt už nemůžu říci víc.
No dobře tedy, a co bylo dál?
Dál jsem si pořídil novou identitu, což pro mě tehdy nebyl problém a přestěhoval jsem se do Tišnova, abych mohl být s Olegem v častějším kontaktu.
Počkej, ty nejsi Martin Veselý?
To vlastně nechceš vědět!
Máš pravdu, raději ne. Mám jen takové tušení, že tvá záliba v luštění těch nejkomplikovanějších mysterek tak nějak souvisí s tvojí minulostí, co?
Dá se to tak říct. Ale jsme tu snad, abychom se bavili o Olegovi a ne o mně?
No jo vlastně, jenomže nevím proč mám takový pocit, že mluvit o tobě by bylo snad ještě zajímavější.
Ale to určitě ne, já toho fakt moc říct nemůžu. Možná si jednou přečti mé paměti.
Tak jo, a co v těch pamětech bude o Olegovi?
Tak to ti můžu slíbit že docela hodně. První zmínku o něm najdeš hned na straně 63, pak to pokračuje na72 a 78, jeho podrobný popis je na straně 81 a 645, signifikantní jsou rozhovory na 88, 94, 95, 103, 117, 119, 157-162, 220 ...
Počkej, přibrzdi, není to zase nějaká z tvých oblíbených mysterek?
... rád bych zmínil ještě strany 320, 187, 334, 365 a 411. Mysterka? Ne, to určitě ne (musím však zdůraznit, že v tomto okamžiku se Martin výrazně usmíval).
Tak jo, šifru pro čtenáře bychom měli, můžeš teď být prosím trochu konkrétnější?
Jak konkrétnější?
Když už jsi ten Veselý, vzpomínáš si třeba na nějakou veselou historku s Olegem?
Ale jistě, zažili jsme spoustu legrace. Například tehdy, jak šel Oleg … hmm, to vlastně nemůžu. Nebo jak si mě zavolal šéf a … Ty, hele, víš co? Historek byla spousta, ale buďto o nich nemohu hovořit, nechci hovořit, nebo by je průměrný člověk stěží pochopil.
Zkus to.
No tak dobře. Jednou jsme si s Olegem dali soutěž v matematické analýze. A mně tam vyšlo, že
No než jsme pak s Olegem přišli na to, kde jsem udělal chybu, tak jsme se tomu fakt hodně nasmáli.
Hmm, obávám se, že váš smysl pro humor je opravdu na vyšším levelu. A ještě nám na závěr řekni, proč jsi se stal zrovna patronem eventu na tišnovské rozhledně?
No, moc lidí to asi neví, ale rozhledna byla pro Olega důležitější, než se na první pohled může zdát. Před svým zmizením pracoval Oleg na nějakých výzkumech na rozhraní klasické vědy a astrologie. Celé to pak nějak souviselo s Mayským kalendářem. Podrobnosti ti opravdu neřeknu, avšak někdy kolem roku 2001 si nás sezval (tehdy jsme ještě nebyli TGP a bylo nás o pár více) a dosti důrazně trval na tom, že se všemi silami musíme zasadit za obnovu rozhledny. Ten nápis na tišnovské radnici je prý pravdivý, avšak předpokladem je existence rozhledny na Klucanině. A dokonce nám dal i přesné pokyny, jak má nová rozhledna vypadat. Řeknu ti, byla to docela fuška přesvědčit všechny úředníky, že rozhledna musí vypadat tak, jak dnes vypadá. Ale podařilo se!
Myslíš si tedy, že Oleg na tišnovskou rozhlednu den po konci světa přijde a bude společně s Tišnováky sledovat zánik světa?
Určitě, řekl bych, že celý jeho život k tomuto velkému finále směřoval.
Děkuji ti za rozhovor a těším se na setkání na rozhledně na konci světa.

Žádné komentáře:

Okomentovat