Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

pátek 20. června 2014

Antecolumna 2

Cache by grab-bag


Snad nikomu nebude vadit, že jsem znovu dal krabičku na místo, které bylo pro ni stvořené a potěším tak všechny, kteří se sem chtěly vydat. S původní krabkou nemám nic společného až na to, že hlavolam, který byl pro ni udělán vznikl v době, kdy jse na Šiklově mlýně pracoval. A protože mám k tomuto místo osobní vztah, bylo mi líto, že krabička zanikla.

Dovolím si uvést původní listing, aby si všichni mohli přečíst kdy a jak krabička vznikala.

Schránka pro uschování geokeše vznikla v rámci socharského sympoziana Šiklove mlýne. Socharské klání probíhalo od 30.6. do 5.7.2010. Setkání se zúcastnili Jaroslav Homolka, Marian Maršálek, Jan Rázek, Miloš Šimek a Miroslava Špacková. Behem necelých šesti dnu vznikla díla,která jsou umístena v areálu Šiklova mlýna. Zde jsou k videní i díla, která byla vytvorena na predešlém sympoziu, které bylo prohlášeno jako prvnírocník. Snad budou organizátori sympozia pokracovat v zajímavé tradici.
Takovýto areál si prímo ríká o sochy ze dreva, které sem zapadnou a hlavne ozvláštní velice príjemné prostredí. Behem letní sezóny se zde konají víkendové akce a v letní prázdniny tu probíhají ruzné akce každý den.
Na socharském sympoziu vytvorila socharka Miroslava Špacková dvoumetrový drevený hlavolam nazvaný Antecolumna. Bylo možné sledovat sochare pri jejich práci a tak trochu nahlédnout pod poklicku tomuto remeslu. Ukoncení socharského úsilí vyvrcholilo vernisáží ve večerních hodinách. Svetla loucí úchvatne osvetlila všechna díla a slicná recnice v doprovodu svetlonosicu predstavila jednotlivá díla. Všichni aktéri byli k nepoznání, protože vymenili pracovní odev za krásné westernové kostýmy ze zdejší pujcovny.
Pro úspešné hledání keše si pripravte šedé bunky mozkové. Autorka prislíbil a, že chystá do budoucna pro geolovce další socharské prekvapení.
Keš je prístupna celorocne, ale pri vetší snehové pokrývce si vezmete lopatku na odhrabání snehu. Tak hurá na hlavolam.

Žádné komentáře:

Okomentovat