Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

čtvrtek 9. dubna 2015

Kešomat

GC5PZ4A Kešomat
Cache by berx.cz

Na úvodních souřadnicích se keš opravdu nachází. Ale stejně se nezalogujete, pokud se doma na odlov náležitě nepřipravíte. Nesnažte se keš brutnout, bez karty se do ní stejně nedostanete.


Již v roce 1990 si Rečák pohrával s funkčním vynálezem jednoho zařízení, od vynálezce Simjiana, který svůj první bankomat nainstaloval již 27.6 1967 ve Velké Británii. Již tehdy vydával hotovost a těšil se velké oblibě u místních obyvatel. Oleg vyrobil svoji funkční a propracovanější variantu, kterou nabídnul Českým bankovním řetězcům. Jeho nápad byl ale smeten ze stolu a až v roce 1992 Komerční banka výhodu tohoto zařízení pochopila a nainstalovala si svůj bankomat v Praze.




 
Prototypy Rečákových bankomatů.

Náš kešomat, funguje na velmi podobném principu. Ovšem namísto hotovosti Vám umožní se zalogovat do připraveného logbooku. Vypadá to snadně, že?
Tak jako v klasickém bankomatu budete i zde potřebovat kreditní karty. Nemusíte ale o ně žádat v žádné instituci, ale stačí, když si je vyrobíte v poklidu domova. Výhodu mají kačeři, kteří mají doma zásobu nefunkčních kreditních karet a jsou ochotni je rozstříhat J
K výrobě svých unikátních geokaret můžeš použít hned několik metod.
První a asi nejjednodušší je, že vezmeš klasické plastové kreditní karty a vystřihneš si vykrojení dle plánku níže. V bance sice nebudou mít velkou radost, ale můžeš se v keši vesele zalogovat.
Další možnost je, že si nakreslíš kartu na tvrdý papír a vystřihneš dle návodu.

Plánek na výrobu karet.

Návod na výrobu karet:

Připrav si tvrdý kladívkový papír gramáže cca 200 – 350g/m2, (příliš měkký a nebo tlustý papír nebude fungovat), nůžky , pravítko a tužku. Dle plánku v listingu si překresli tvar karty na papír, poznač si tam i pořadová čísla a vše pečlivě vystřihni.
Nesnaž se do kešomatu cpát nic jiného. Keš stejně neotevřeš a maximálně zničíš otvírací mechanizmus.

Jak na keš

K odlovu keše samotné si mimo 3 kusů zhotovených karet, přibalte ještě 2ks baterie AA (tužková), určitě je budeš potřebovat.
Máš vše? Super. Tak vzhůru pro keš.
Ve schránce postupuj dle návodu. Pokud jsi při výrobě postupoval pečlivě, cesta k logbooku je snadná.

Po zalogování prosím vše vracej do původního stavu a snaž se být opravdu nenápadný.

Doporučená doba na odlov je v době soumraku. Nedoporučuji za deště či námrazy, přístup ke keši může klouzat. Proty ty hvězdičky v obtížnost terénu.
Rozhodně nelezte za žádný plot - keš tam není!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat