Termíny Tišnovského geopivka v roce 2022

V roce 2022 byla pravidelnost našich termínů napadena viry, resp. jejich následky. Přesto geopivko zůstává a snaží se plnit termíny pravidelných eventů Tišnovského geopivka - třetí čtvrtek v měsíci.
Oleg by řekl, že to musí být jasné každému, přesto se najdou jedinci, kteří tápou a nevědí, ... ;-)

2022

:: 10. února 2022, čtvrtek
:: 23. března 2022, středa
:: 21. dubna 2022, čtvrtek
:: atd.

středa 8. dubna 2015

Rečákův periskop

Cache by berx.cz
 

Doporučuji, vzít si na odlov funkční svítilnu!!!


Když v roce 1430 vynalezl periskop Johannes Gutenberg, netušil jeho velké využití ve vojenské oblasti, ale o tom až jindy. Vynález periskopu tehdy sloužil jen k tomu, aby mohl divák sledovat veřejné vystoupení, přes davy čumilů, kteří si koupili lístek před ním.

Oleguv vynález v praxi.

Olegovi Rečákovi se tato myšlenka velmi zamlouvala, a tak si sestrojil svůj vlastní periskop.
Tento vynález byl, již v této době, velmi rozšířen a hojně využíván, při většině veřejných vystoupení po celém světě. Místní lapkové, dokázali velmi zdařile, zneužít tento vynález. Když spatřili, jak z davu čouhá periskop, bylo jim jasné, že ona osoba je příliš zaneprázdněná sledováním co se děje vepředu, že si většinou vůbec neuvědomí útok zezadu a je tak velmi lehce okraden. A to postihlo i Rečáka.
Jednou, při divadelním vystoupení, byl Oleg okraden nějakou osobou stojící za ním. Bohužel v tlačenici nebyl schopen se tak rychle otočit, aby krádeži zabránil a tak tehda přišel o dost velký obnos peněz. Proto si sestrojil vlastní, tkzvn „reverzní“ model. Tváří se jako běžný periskop, ale místo před sebe se soustředí přímo za osobu, která jej drží. Zloději si myslí, že jsou neviditelní, ale Oleg si jen hlídá záda. Tento jeho upravený vynález máte možnost si vyzkoušet i v této keši.

Později se tato myšlenka zalíbila i armádě a vytvořili model otočný, všemi směry.

Jak na keš?

Keš se nachází na úvodních souřadnicích. K otevření budete potřebovat jen svoji zručnost, přesné oko a v případě šera, či špatných světelných podmínek si sebou vezměte i funkční svítilnu. Pak již jen dodržujte návod, zobrazený na keši. Vše jde velmi lehce a není nutné na nic použít hrubou sílu. Děkuji

Žádné komentáře:

Okomentovat